Browse Month

April 2017

JAG KANDIDERAR TILL RIKSDAGEN 2018

 

I höst ska Centerpartiet i Blekinge besluta om hur vår Riksdagslista ska se ut i valet nästa år. Jag har blivit nominerad och känner jag mig mycket hedrad.

 

Efter att ha varit andranamn på listan är jag beredd att axla ansvaret för att toppa listan och föra Centerpartiet i Blekinge tillbaka till Riksdagen. Jag är beredd at lägga ned det arbete som krävs för att Blekinges ska representeras av en Centerpartist i Riksdagen efter nästa val. Jag ber därför om Centermedlemmarnas stöd i medlemsomröstningen och hoppas att jag med framgång kan bära förtroendet att toppa listan i valet 2018. Förra valet lade jag ned hela min själ i Riksdagskampanjen som andranamn på listan. Under kampanjen besökte jag Ronneby, Kallinge, Bräkne-Hoby, Backaryd, Hallabro, Eringsboda, Listerby, Johannishus, Saxemara, Nättraby, Karlskrona, Tving, Jämjö, Rödeby, Fridlevstad, Tving, Lyckeby, Kristianopel, Hällaryd, Åryd, Karlshamn, Asarum, Mörrum, Hällevik, Norje, Gammalstorp, Hörvik, Mjällby, Sölvesborg, Olofström, Jämshög, Vilshult, Kyrkhult och en hel del platser runtom dessa orter. Min förhoppning är att åter kunna föra fram Centerpartiets politik på dessa och andra orter, denna gång som frontnamn.

 

Världen är idag en orolig plats och demokratin ser ut att vara på tillbakagång. Extrema rörelser växer och allt fler som demokratin som något onödigt, tillkrånglat och som något som inte ger svar på de frågor de ställer. Vad gör demokratin för dem som blivit arbetslösa, oroar sig för den organiserade brottsligheten eller för de som ser att deras barn inte får den skolgång de har rätt till. Men svaret på dessa frågor kan aldrig vara att gå tillbaka från de framsteg vi gjort. Vi har kämpat hårt i flera generationer och inte ska vi väl slänga detta överbord? Förnedring av meningsmotståndare, kränkningar av svaga grupper och tvångsmässigt ställningstagande för så kallad politisk inkorrekthet bör vi vara för goda för. Demokrati och det goda samhället är något vi ska vara rädda om och något vi ska bygga tillsammans. Jag tror på det goda samtalet. Det betyder inte att vi ska vara överens om allt men att vi ska diskutera, resonera och debattera med respekt för varandras ståndpunkter.

 

Vad vill jag då driva för politik? Jag är en pragmatisk ideolog. Jag tror på människans förmåga att själva fatta beslut över sitt liv och jag vill att alla ska kunna skapa sin egna framtid oavsett var man bor. Jag tror på ett samhälle där vi bryr oss om varandra och där vi tar hänsyn till att framtida generationer också ska kunna leva på den här planeten. Det är mina utgångspunkter. Om man är trygg i sina grundläggande värderingar är man också trygg i sin förmåga att kunna kompromissa och sluta överenskommelser utan att man riskerar att kompromissar med värderingarna.

 

Vad ger detta då för politiska ståndpunkter? Jobb behöver skapas och de skapas i våra småföretag. Det är genom att låta människors skapande vara så fritt som möjligt från statlig klåfingrighet som vi ger verklig möjlighet för jobben att växa fram. Skolan behöver göra varje elev rustad att möta framtiden oavsett förutsättningar. För att göra det behöver skolan också vara anpassad till varje elevs förutsättningar. Slutligen behöver vi känna trygghet. Vi måste kunna röra oss ute på gator och torg utan rädsla och vi ska kunna sova gott i vår bostad utan oro för inbrott.

 

 

Som en konsekvens av att jag söker förtroendet att toppa Riksdagslistan kommer jag inte ställa upp till omval i landstingsfullmäktige. I förra valet toppade jag den listan. Jag anser att det är problematiskt att söka förtroende för att toppa två listor. Då måste du i valrörelsen berätta för väljarna vilket uppdrag du kommer att välja om du blir vald till båda. Det är inte heller realistiskt att fokusera på att leda två valrörelser parallellt. För att vara tydlig mot medlemmar och väljare visar jag att det är Riksdagslistan jag fokuserar på att toppa.

 

Kommunfullmäktige kommer jag att kandidera till. Där har jag inga intentioner att stå etta utan har fullt förtroende och lite till för vår gruppledare Kenneth Michaelsson.

 

Om du är medlem i Centerpartiet i Blekinge och tror att jag är rätt person att toppa listan till Riksdagsvalet får du gärna ge mig ditt stöd i medlemsomröstningen. Om du känner för att hjälpa mig får du gärna höra av dig till mig så ska jag skicka över lite flygblad du kan lämna till andra medlemmar.

 

 

Låt oss kavla upp ärmarna och påbörja arbetet!